dinsdag 15 april 2014

Mijn verblijf in Japan (2)

Het is moeilijk om een dagboek bij te houden en om regelmatig iets van me te laten horen, want het is zo gezellig hier dat ik bijna geen tijd neem om saai op m'n kamer te zitten. Ik heb tegenwoordig elke schooldag college van 13u tot 16:20u, en daarna gaan we meestal met een groep naar de winkel voor ingredïenten voor onze creatieve gerechten. We eten meestal met een groep van 8 mensen, en we moeten altijd heel wat eten inslaan. Daarbij is het probleem dat ze soms dingen niet hebben in de supermarkt, of dat het heel duur is. Gister gingen we lekker Westers voor pasta, maar in plaats van spaghetti (dat heel duur was en we niet konden vinden) maakten we het met noodles :P. Tot nu toe waren de zelgemaakte broodjes hamburgers en de broccoli met kaassaus nog het lekkerst. Als je met zoveel mensen de kosten deelt, is eten eigenlijk best goedkoop hier. 
Elke middag lopen we in ongeveer 20 minuutjes naar school en komen we de mensen van de ochtendgroep tegen die dan al vrij zijn.. Vandaag belooft weer een zonnige dag te worden, zo'n 22 graden :). Het is al best vaak mooi en zonnig weer geweest, en je moet oppassen dat je niet verbrandt. Ik smeer me elke dag in, maar ik was een van de eerste dagen al verbrand terwijl het toen niet eens zo zonnig was, het gaat hard hier met de zon. Misschien ben ik dan aan het eind van de drie maanden lekker bruin!
In het weekend zijn we nu al een paar keer naar Tenjin geweest, de stad met de mega winkelcentra en de prachtige natuur in de buurt, zoals je kunt zien aan de foto's van het Ohori park. 
De dag vliegen voorbij. Af en toe breng ik even een bezoekje aan één van de 100-yen shops voor wat benodigdheden zoals vulpotloden die hier snel leeg gaan door het schrijven van al die tekentjes, of om gewoon even rond te kijken wat voor leuke en goedkope spulletjes ze allemaal hebben. Wat opvalt is dat ze hier in de winkel veel vrolijker muziek draaien  dan in Nederland. De Gourmet City (de supermarkt) en de 100-yen store die erboven zit hebben niet zo'n breed repertoire aan muziek, maar de liedjes zijn wel leuk en catchy. Zo hoorden we laatst in een winkel ook ineens een liedje van Frozen op de radio :) Dat kan hier gewoon. 
Zoals ik al eerder zei hebben ze hier nog best veel brood in de winkels. Inmiddels ben ik een beetje van het witbrood afgestapt, ik vond volkorenbrood dat ook nog eens dunner is, en ik kijk dagelijks in de broodschappen wat voor lekker uitziend broodje ik vandaag eens uit zal proberen, of toch iets met rijst wat af en toe ook heel lekker is. Vandaag de felbegeerde Melon Pan, die al meerdere dagen door bepaalde mensen uit het schap was gevist, maar gister kreeg ik de laatste te pakken. Het schijnt heel lekker te zijn, ik zal er de volgende keer mijn oordeel over geven ;)


Nog een laatste ding dat me al vanaf het begin opvalt hier. Veel Japanners dragen hier mondkapjes en dat ziet er best raar uit. Ze dragen kapjes als ze ziek zijn, bijv. verkouden of als ze merken dat ze verkouden worden. Het is om anderen niet aan te steken, dus voornamelijk om rekening te houden met anderen, en zij vinden het natuurlijk weer raar dat we dat in Nederland niet hebben. Maar ik zie de mensen met kapjes eigenlijk nooit kuchen of hun neus ophalen of iets dergelijks.. Het went wel hoor, die kapjes, en af en toe zie je zelfs wat zieke studenten uit Leiden zo lopen, maar het blijft een grappig gezicht. Tot zover deel 2, tot de volgende keer!

Groetjes uit Japan!

3 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend leuk om je belevenissen hier te lezen Dinette! Door mijn werk ben ik ook al een aantal keren in Japan geweest (vorig jaar ook 2 keer in Fukuoka) en ik vind het een heerlijk land met heerlijk eten ;)
  Ik wens jou heel veel plezier daar en veel succes met je studie!
  Groetjes,Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om weer van je te horen Dinette, Ook de groetjes van Anna.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hé Dinette, leuk om weer een stukje van je verhaal te lezen! Creatief in het koken lees ik, 'k ben benieuwd of je broodje lekker was!
  Liefs mem.

  BeantwoordenVerwijderen